Page 1 of 14

Instalatie de hidrofor

Posted: Mon Nov 26, 2012 4:21 pm
by phoenix
Ca tot ma straduiesc sa trag niste tevi m-am impiedicat de un site interesant...ce sa vezi cred ca e al colegului nostru

Multumesc intalatorule de Iasi.
http://instalatoruldeiasi.wordpress.com/

Am o intrebare la tine
poza asta e aici
http://instalatoruldeiasi.wordpress.com ... for-01-26/

Cum ai ajuns sa faci trecerea tevii din camin in put si cum le-ai conectat adica ai lasat in put intai pompa in put cu teava de pp neagra si apoi? Ai coborat cu mainile in put ca sa cuplezi teava de la pompa la teava de trecere in camin?

Re: Instalatie de hidrofor

Posted: Mon Nov 26, 2012 4:37 pm
by phoenix
Gata m-am prins! Ai montat la pompa absolut tot inclusiv cotul si apoi ai lasat tot ansamblul pana a ajuns teava in dreptul gaurii unde ai reusit sa tragi de teava in camin.

Multumesc Instalatorule.

Re: Instalatie de hidrofor

Posted: Mon Nov 26, 2012 4:51 pm
by Instalatorul de Iasi
dan wrote:[...] Ai montat la pompa absolut tot inclusiv cotul si apoi ai lasat tot ansamblul pana a ajuns teava in dreptul gaurii unde ai reusit sa tragi de teava in camin. [...]
Bingo! :)


P.S. Dacă ar fi toate situaţiile aşa de simple... ;)

Re: Instalatie de hidrofor

Posted: Mon Nov 26, 2012 4:54 pm
by phoenix
Am citit articolele de acolo si la hidroforul crapat la sora clientului spunei o fraza:

- nu s-au luat măsurile de protecţie necesare (golirea instalaţiei de apă) pe perioada cu temperaturi negative

Asat era solutia?
Nu trebuia izolat hidroforul si teava ca sa nu inghete? Bine ca daca nu locuiesti crapa instalatia din casa...
De fapt sunt in faza la care am un put si trebuie sa trag teava in casa. Pana acum pompa mea e conectata cu un furtun de jumate de tol care cred ca a si uzat un pic pompa din cauza debitului mic sau gresesc, pompa avand orignal conexie de 1 tol.?
Initial vroiam sa pun PEX-A ca sa nu inghete dincolo de camin(nu o sa fie decat o groapa si conectarea la teava care duce spre casa pentru ca hidroforul il tin in casa) dar cred ca daca pun PPR asa cum mi-ai indicat pe SP de multa vreme si o ingrop la 80 de cm nu mai este nevoie....

Ce-mi place mie ca in timp ce scriu primesc si raspunsurile de care am nevoie si pana la sfarsit nu mai ramane nimic din post :)

Re: Instalatie de hidrofor

Posted: Mon Nov 26, 2012 5:30 pm
by Instalatorul de Iasi
dan wrote:[...] Asta era solutia? Nu trebuia izolat hidroforul si teava ca sa nu inghete? [...]
Era (şi este) vorba de o casă nelocuită în anotimpul rece. O termoizolare eficientă a unui astfel de sistem are un cost prea mare în comparaţie cu operaţiunile pomenite de mine.

dan wrote:[...] De fapt sunt in faza la care am un put si trebuie sa trag teava in casa. [...]
Vorba lungă... sărăcia omului. Postează o schiţă cu ceea ce ai şi cu ceea ce vrei, şi sper că o să găsim o soluţie.
Indiferent ce material vei folosi, apa tot va îngheţa. Avantajul unora dintre materiale (printre care şi PE-X-ul) ar fi că ţeava/conducta nu va fi perforată în urma unui astfel de proces distructiv.

dan wrote:[...] pompa mea e conectata cu un furtun de jumate de tol care cred ca a si uzat un pic pompa din cauza debitului mic sau gresesc? [...]
Nu greşeşti. Se recomandă ca ţeava/conducta pentru refulare să nu fie mai mică în diametru/secţiune decît orificiul de refulare al pompei.

dan wrote:[...] cred ca daca pun PPR asa cum mi-ai indicat pe SP de multa vreme [...]
Eşti 100% sigur că eu ţi-am făcut o astfel de recomandare? ;)
Te rog să-mi indici şi mie postarea unde aş fi putut face aşa ceva. În cazul în care este doar o greşeală din partea ta (şi nu mă refer la forum, pentru că eu activez pe mai multe, ci la materialul de care pomeneşti), te rog să faci publice corecţiile de rigoare. În caz contrar, eu îmi voi turna cenuşă în/pe cap. Mulţumesc anticipat!

Re: Instalatie de hidrofor

Posted: Mon Nov 26, 2012 8:57 pm
by phoenix
Tie teama sa gresesti? :) Ma intreb cand gresesti cum faci?
Ok e greseala mea, eu nu tin minte denumirile si cuvintele si detaliile tehnice ci doar starea si imaginea unui sfat iar sfaturile erau legate de teava neagra cu o dunga albastra de la Valrom sau teava albastra.
Daca chiar e in joc credibilitatea ta o sa caut postarea sa-mi pun eu niste cenusa in cap :)

E mai bine acum?

P.S. am inceput sa caut sa-mi amintesc exact de ce am retinut ca m-ai ajutat si care a fost exact sfatul tau. In privinta tevilor mai mult am discutat cu Keta si era vorba de PHD...mai caut...

Era un banc cu o femeie care a castigat la Loto si sotul ei a intrebat-o "dar cum ai facut?"
"Pai am visat noaptea ca numarul ales trebuie sa fie suma dintre 2 si 3 adica 6" Sotul a spus "dar 2+3 nu fac 6" "Bine draga am castigat ce mai conteaza?"

Odata ai confirmat ca tevile rosii de canalizare se imbina mai anevois si ai fost singurul care a spus asta dintre toti de acolo...mai caut.

La un user care avea instalatia de ppr ai intrebat cum o sa mai scoata pompa din put fiind doar imbinari sudate dar nu ai negat folosirea ppr-ului...

Mai caut?
Chiar in lucrarile de pe siteul tau exista PHD negru cu dunga albastra si nu PPR...
Cata cenusa sa-mi mai pun in cap? :(

Re: Instalatie de hidrofor

Posted: Mon Nov 26, 2012 10:45 pm
by Instalatorul de Iasi
dan wrote:[...] sfaturile erau legate de teava neagra cu o dunga albastra de la Valrom sau teava albastra. [...] In privinta tevilor mai mult am discutat cu Keta si era vorba de PHD [...] Chiar in lucrarile de pe siteul tau exista PHD negru cu dunga albastra si nu PPR [...]
PPR-ul este un material, iar PEHD (sau PEID) este un cu totul alt material.
Revin cu rugămintea de a expune care ar fi problema de care te-ai lovit, să încercăm să-i găsim rezolvarea. Doar din cele spuse de tine pînă acum, nu sînt foarte sigur care ar fi dilema ta: nu ştii ce material să foloseşti sau nu ştii cît de adînc trebuie îngropat ca să nu îngheţe? sau poate altceva? :?P.S. Cum sîntem pe un forum tehnic, hai să dăm mai multă atenţie detaliilor tehnice şi mai puţin poveştilor... sau, dacă vrei, trecem pe o altă arie, unde să putem sta la taclale fără să-i plictisim pe alţii.

Re: Instalatie de hidrofor

Posted: Mon Nov 26, 2012 11:09 pm
by phoenix
Multumesc Instalatorule. Esti prea serios pentru mine...cand o sa am nevoie de ceva cu adevarat tehnic o sa vin pe SP sa te intreb.

Multumesc inca odata.

Re: Instalatie de hidrofor

Posted: Fri Jan 11, 2013 9:50 am
by merak
Sal,

Eu am avut hidroforul intr-un sact in curte la cativa metri de fantana insa dupa ce am mai adancit fantana aveam probleme mari in a-l reamorsa in perioadele de seceta cand apa ajungea la un nivel mic (adancime fantana 8m si ceva).

Acum il am montat la ~4m chiar in fantana pe un postament. Am demontat clapeta de sens dupa hidrofor in felul asta se reamorseaza fara probleme, ca ii vine apa din instalatie si din cazanul de la baie.

In timp vrea sa fac un sistem care sa nu mai necesite coborarea in fantana pentru interventii. Deocamdata is tanar si pot ca am fost alpinist vreo 10 ani.

Am fost nevoit la masurile astea datorita secetelor din ultimii 2 ani. Multi din sat au ramas fara apa in fantani inca din vara.

Sanatate

Re: Instalatie de hidrofor

Posted: Sat Feb 16, 2013 3:07 pm
by cheluakame
Vin si eu cu niste sfaturi/idei/pareri.
@Dan, Instalator, poate spun baliverne, dar la mine functioneaza de ceva ani, teava PPR si fittinguri PE. Asta doar in "puncte cheie" unde nu puteam face lipituri tevii de PPR. Singura problema este ca diametrele interioare difera la PPR fata de PE (ma refer la cele cu insertie de fibra compozita, pentru ca doar tipul acesta am ales sa folosesc), astfel PE 20x1.6 corespunde PPR 25x4.2 si PE 25x1.6 cu PPR 32x5.4
Si va cer si eu un sfat. Am apa curenta de la furnizorul local, dar am suspiciuni in privinta calitatii. Ce filtru imi recomandati sa pun (as vrea sa-l pun imediat dupa apometru) ?