Page 1 of 2

Prepararea vinului si rachiei

Posted: Mon Mar 06, 2017 8:59 am
by tonyst
Salut Caberlot .
Eu am un teren in Cochirleni jud Constanta , langa Rasova , zona viticola si vreau sa cumpar struguri sa mi fac singur vinul .
Sa discutam aici .

Re: Prepararea vinului si rachiei

Posted: Mon Mar 06, 2017 10:22 am
by caberlot
:thumbup:

... pai ... nu trebuie sa ai teren ca sa cumperi struguri si sa faci vin :wtf: ... trebuie doar sa ai BECI :thumbup:

... si asa cum am zis ... struguri f. buni= sanatosi
... eu unul iau 5 parti cabernet + 2 parti merlot + 1 parte aromat (poate fi orice ... muscat, malvasia ... sau chiar Isabella=fragola=fraguta---la 7 la 1 nu se va simtii ca e urma de strugure nealtoit .. :shhh: si asta e vinul casei :dance: )
... urmeaza zdrobit=desciorchinat ... presat dupa 5-7 zile ... pus la fermentat cu dop hydraulic
... tras de pe drojdii la inceput de decembrie
... bentonizat ==> si e gata de Craciun

==> o sa ai un vin ROSU ( aici nu se zice negru) cu un corp mediu spre forte si ceva mai aromat decit ... cabernetul :dance:

NU folosesc sulful in vin ... si vinul sta 1-2 ani chiar si 3 :clap: ca mai mult nu apuca

... damigenele se spala cind se golesc ... si se lasa cu solutie de metabisulfit !!! :think:
... damigenele sunt tot timpul PLINE si nu se gusta ... :naughty: ... daca le iei dopul le tragi in sticle+ damigene mai mici :dance:

... SI SA NU UIT ... BUTOI sa Aschii de stejar coapte macar 2-3 luni :shock: eu pun 2-3 linguri de supa la 50L
( un stejar bine copt ==> adduce urme de vanilie ciocolata ... :clap: )

cam asta e tot ... strugurii la mine vin din California

:thankyou:

p.s.
... nu incep sa zic de ... vii vechi ... cu productie controlata=redusa ... culese noaptea etc. ... ca nu am VIE Aici :think:

Re: Prepararea vinului si rachiei

Posted: Mon Mar 06, 2017 10:39 am
by caberlot
... sa nu se inteleaga gresit ... aschiile sunt coapte ==> si vinul se tine pe aschii minim 2-3 luni :lol: :think:

Re: Prepararea vinului si rachiei

Posted: Mon Mar 06, 2017 10:59 am
by tonyst
caberlot wrote:... sa nu se inteleaga gresit ... aschiile sunt coapte ==> si vinul se tine pe aschii minim 2-3 luni :lol: :think:
M ai luat prea repede , din ce zona esti ?
Un pahar de vin din asta la pescuit , cu un peste fript pe tabla la malul Dunarii , merge vinul recomandat de tine ?
Eu inclin spre un vin alb ( varsta ) cu buchet si struguri de Dobrogea , ce zici ? Soiurile nu le stiu , am si eu cateva coarde puse acolo, in curte ( eu stau in Constanta ) , si plec acolo la pescuit si la un gratar .

Re: Prepararea vinului si rachiei

Posted: Mon Mar 06, 2017 11:19 am
by tonyst
Am facut o poza de pe o camera de acolo , se vede barca doar ce am dat o la apa :

Re: Prepararea vinului si rachiei

Posted: Mon Mar 06, 2017 11:30 am
by tonyst
tonyst wrote:
caberlot wrote:... sa nu se inteleaga gresit ... aschiile sunt coapte ==> si vinul se tine pe aschii minim 2-3 luni :lol: :think:
M ai luat prea repede , din ce zona esti ?
Un pahar de vin din asta la pescuit , cu un peste fript pe tabla la malul Dunarii , merge vinul recomandat de tine ?
Eu inclin spre un vin alb ( varsta ) cu buchet si struguri de Dobrogea , ce zici ? Soiurile nu le stiu , am si eu cateva coarde puse acolo, in curte ( eu stau in Constanta ) , si plec acolo la pescuit si la un gratar .
Am niste butoaie din inox care erau pentru bere de 50 l si cateva damigene de sticla cred ca tot de 50 l , vreau sa fac 200 l pentru mine .

Re: Prepararea vinului si rachiei

Posted: Mon Mar 06, 2017 6:51 pm
by OrosEmanuEl
tonyst wrote:Am facut o poza de pe o camera de acolo , se vede barca doar ce am dat o la apa :
Nu ai nevoie de un motor pentru barca? Am unu de 15 cai

Re: Prepararea vinului si rachiei

Posted: Mon Mar 06, 2017 7:10 pm
by tonyst
OrosEmanuEl wrote:
tonyst wrote:Am facut o poza de pe o camera de acolo , se vede barca doar ce am dat o la apa :
Nu ai nevoie de un motor pentru barca? Am unu de 15 cai
Poti sa mi dai detalii ?

Re: Prepararea vinului si rachiei

Posted: Mon Mar 06, 2017 9:43 pm
by caberlot
:crazy:

fain ... fain ... si inca nu e verde :multumesc:

... pai ... sunt din centrul tarii de linga Olt ... Fagaras - Sibiu ... si stau pe alt continent ... ieri aveam -12C

... vinul recomandat de mine ... merge f.f. bine la un Steak ... sau la un gratar de miel :clap:

... asa cum zici ... la peste merge bine Vinul Alb ... si sec :dance:
... ... vinuri albe nu am prea facut ... am incercat de 2-3 ori ... si nu au excelat ... se limpezesc mai greu si daca n-ai aciditate nu ai facut nimic ... etc. :think: ... asa ca prefer sa maerrg pe ROSII ca astea se asorteaza la STEAKURI \:D/

... dar tare as face un pescuit ... acum nu am timp ... dar e pe lista :shock:
( mai merg si pe aici ... stiuca , biban amrican si biban... mai intra si cite un shalau etc...)

... cred ca la peste ... ar merge un Hydromel = vin de miere SEC .... mie imi place SEC
( am gustat ceva pe aici ... BUN ... ... am facut 2-3 teste => OK ... daca am aditivat Hydromelul cu cabernet ... 33% ... si 66% ... nici neaditivat nu e rau ... dar pare cam subtire = nu are corp ... nu l_am tinut pe aschii / butoi ... )

:thankyou:

p.s.
... ai avut mare dreptate sa intrebi ... la ce se asorteaza vinul ... ... :lol: daca combinatia e buna ... 1+1=3 daca nu 1+1=0

Re: Prepararea vinului si rachiei

Posted: Tue Mar 07, 2017 7:07 am
by OrosEmanuEl
tonyst wrote:
OrosEmanuEl wrote:
tonyst wrote:Am facut o poza de pe o camera de acolo , se vede barca doar ce am dat o la apa :
Nu ai nevoie de un motor pentru barca? Am unu de 15 cai
Poti sa mi dai detalii ?
Daca spui ca te intereseaza iti fac poza. Mi la trimis tatal meu din italia. Eu nu lam folosit pentru ca nu am barca. Sta de vreo 6 ani in garaj. Cand la trimis lam pornit dar de atunci nu am mai umblat la el. Nu am rezervor de benzina