Page 1 of 3

Poteca beton

Posted: Tue May 07, 2013 12:04 pm
by sandy76
-Pentru ca un gratar este de cele mai multe ori la distanta de casa de locuit m-am gandit ca aici isi are locul acest subiect.
-Poteca la care ma refer este din beton, dar un beton aranjat cu gust artistic.
-Binenteles ca se poate cumpara asa ceva, dar eu m-am gandit la "sa construim".
-Mai jos cateva video pentru intelegere a ce am scris.
http://www.youtube.com/watch?v=ykzrNkSwajo" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... -0CLg&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=Ie6lfFiKr04" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... f2GXQ&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Poteca beton

Posted: Wed May 08, 2013 9:16 pm
by avro
Mortarul/betonul trebuie facut special pentru a rezista la inghet. Ideea de baza e de a micsora porozitatea cit mai mult ca sa nu absoarba apa in el si la inget sa inceapa sa se distruga.
In rest, ideea e foarte buna, si chiar ma gindeam cindva la aceasta.

Re: Poteca beton

Posted: Wed May 08, 2013 11:23 pm
by phoenix
Cum se face treaba asta Eduard? Vreau sa tor niste beton in jurul unei case de chirpici ca sa nu mai suga peretii apa. Cum se face betonul cat mai putin poros?

Re: Poteca beton

Posted: Thu May 09, 2013 9:45 am
by anduvirgil
dan wrote:Cum se face treaba asta Eduard? Vreau sa tor niste beton in jurul unei case de chirpici ca sa nu mai suga peretii apa. Cum se face betonul cat mai putin poros?
1. Mai intai hidroizolatie, o buna hidroizolatie
2. Nu stiu ce clasa de beton, dar stiu ca trebuie bine vibrat.

Re: Poteca beton

Posted: Thu May 09, 2013 9:53 am
by phoenix
Multumesc, o sa ma informez cu hidroizolatia ca stiu la fel de multe ca si despre stadiul de pupa al unui purice...

Re: Poteca beton

Posted: Thu May 09, 2013 11:45 am
by avro
dan wrote:Cum se face treaba asta Eduard? Vreau sa tor niste beton in jurul unei case de chirpici ca sa nu mai suga peretii apa. Cum se face betonul cat mai putin poros?
Nu sunt cunoscut indeaproape cu treaba aceasta. Stiu despre doua tehnici: folosirea unui mortar cit mai puternic (atit ca marca cit si ca proportie), iar a doua, care se foloseste la zidarie este folosirea unui mortar semiuscat (8-10%), dar aceasta nu cred ca se aplica la turnare. (In cazul zidariei acest mortar se foloseste doar la formarea rosturilor dupa ce zidaria e complet uscata).
Mai stiu ca in cazul fisiilor de beton din jurul casei se cimenteaza deasupra cu ciment curat: intr-un ciorap de matase se toarna ciment si apoi este scuturat deasupra betonului proaspat turnat, in felul acesta formindu-se un strat subtire la suprafata foarte dur si care rezista destul de bine. De asemenea, suprafata respectiva devine foarte neteda pentru ca nu contine nisip.
Cam aici se termina cimpul meu de cunostinte in betonare :) Dar vorba aia: prost sa fii, google sa ai... :)

Re: Poteca beton

Posted: Thu May 09, 2013 12:09 pm
by anduvirgil
avro wrote: De asemenea, suprafata respectiva devine foarte neteda pentru ca nu contine nisip.
Si foarte periculoasa cand este uda..... ;)
Eu asa am facut o parte din trotuarul de pe langa casa, care are ceva ani, si pana acum nu au aparut decat fisuri superficiale la suprafata.
La celelalte alei am turnat doar beton la betoniera, reteta universala 1 apa, 1 ciment, balast 10-14 lopeti (functie de manipulator) fara suprafata de protectie din "lapte de ciment". Deja dupa 3-4 ani betonul a inceput sa se manace :( ....
Am mai facut si pavele (trefle de 2,5 cm) dupa reteta recomandata, inclusiv vibrate. Pot spune ca dupa 5 ani de la montaj procentul de pavele macinate nu depaseste 20% din totalul celor facute.
Pavele care sunt la adapost (terasa acoperita, nu inchisa) sunt intacte.

Re: Poteca beton

Posted: Thu May 09, 2013 1:38 pm
by sandy76
anduvirgil wrote:
avro wrote: De asemenea, suprafata respectiva devine foarte neteda pentru ca nu contine nisip.
Si foarte periculoasa cand este uda..... ;)
.
-Asa faceam si eu, dadeam cu praf de ciment pe deasupra ca sa reziste la inghet-dezghet, dar intradevar este foarte alunecos cand ploua.
-Acum cativa ani am vazut ca si americanii fac la fel cu praful de ciment, dar mai fac o operatie dupa ce a trecut cu mistria peste, trage cu o matura cu peri duri si se formeaza niste mici santuri pe latimea trotuarului.
-Inca ceva, troruarul nu il toarna pana la fundatia casei, ci lasa o portiune de 15-20 cm libera unde pune piatra spalata sau concasata de 8-15mm. ;)

Re: Poteca beton

Posted: Thu May 09, 2013 1:49 pm
by ciobimar
dan wrote:Multumesc, o sa ma informez cu hidroizolatia ca stiu la fel de multe ca si despre stadiul de pupa al unui purice...
Hai sa zic si eu ceva,trotuarul protejeaza sa nu intre apa pe langa pereti si in pereti si sa-i surpe ,deci torni un trotuar un pic mai lat decat streasina casei cu rosturi de dilatare din 2 in 2m .
Dupa aia vii cu un rand de polistiren de 5-10 cm lipit pe perete ca toclu(sper ca asa se chiama ,vine de la soclu .postament) .pe care il tencuiesti..ca, apa de pe pereti sa se scurga pe toclu,apoi pe trotuar ....daca nu faci acest toclu cu timpul se va fisura intre perete si trotuar si va intra apa....

Re: Poteca beton

Posted: Thu May 09, 2013 2:54 pm
by phoenix
Uite domnule cate amanunte...Super frate...mi-am facut soba de pe internet acum fac si trotuarele...si apoi o sa invat cum sa reconstruiesc casa intr-o sticla (ca o corabie)...si toate astea de la niste oameni minunati...super!

Asa fac Marine. Iarna asta poate n-am bani de o casa noua ca deocammdata n-am bani de benzina dar nu se stie...:) Minunile ma pazesc de dupa usa...