Page 4 of 4

Re: Cuptor de vara + plita cu focar reactiv

Posted: Sun Dec 14, 2014 3:20 pm
by cristimoisuc

Latest post of the previous page:

Nici mie nu mi-a venit sa cred ce fain iese . Temperatura s-a invartit in jur de 150 °C , cai nu prea am forjat focarul ca nu mai facea fum. :wtf:
Toata operatia a durat ceva mai mult de 2,5 ore dar carnea a stat 4 zile cu sare ,piper macinat , usturoi granulat ,boabe de mustar si un pic de boia de ardei dulce.
Dupa aia am mai tinut carnea gata afumata in cuptorul alb , de la soba din casa, ala ce nu trece de 100 °C , cam 3-4 ore .
A iesit muschiul mai uscat - ca o pastrama din care nu musteste apa. Cu gustul e mai complicat de explicat , ce va pot spune e ca in comert nu gasesti asa ceva - indiferent de pret. :D

PS Am folosit lemn de brad la foc .

Re: Cuptor de vara + plita cu focar reactiv

Posted: Wed Dec 17, 2014 9:06 pm
by gi0
Mai oameni buni,sa va dau adresa mea din Ghana,sa trimiteti un colet :lol:
Ca prea frumos arata toate...Nu rade Andu,ca ti-o trimit si tie :lol:

Re: Cuptor de vara + plita cu focar reactiv

Posted: Sun Dec 28, 2014 8:49 pm
by mcbos
Ai tinut temperatura de 150 de grade din aerul secundar sau din incarcatura de lemne ?

Re: Cuptor de vara + plita cu focar reactiv

Posted: Mon Dec 29, 2014 9:15 pm
by cristimoisuc
Am pus lemnele ceva mai rarute dupa ce s-a incins soba , la inceputul afumarii aveam in jur de 120° C, dar dupa ce se incalzeste focarul se duce in sus temperatura in cuptor si mai reduceam temperatura punand mai putin pe foc.

Re: Cuptor de vara + plita cu focar reactiv

Posted: Wed Dec 31, 2014 1:05 pm
by RANDOMAR
Pai draga Cristi cred ca dau o fuga pana la tine...:) fiind cel mai aproape de tine dintre cei de pe forum ma erijez in reprezentantul lor si vin sa gust bucatele sa vad de-s adevarate. :))
In genere la noi se afuma cu lemn de fag, la inceput cand se creste temperatura si la urma se da fumul in carne, adica se scade temperatura dar alimentand cu lemn de perj(un soi de prun) sau de rachita(am inteles ca si lemnul de mar da un gust bun). Da un gust mai aparte, dar la urma si mai mult mocnit.

La multi ani.

Re: Cuptor de vara + plita cu focar reactiv

Posted: Fri Jan 10, 2020 7:51 pm
by aliancelss
Va salut dnul Cristi ! Am urmarit detaliile lucrarii , am pierdut oarecum traseul fumului prin cuptor ptr ca ati omis citeva imagini acolo dar banuiesc cum vine cind astupati admisia in cuptor dupa ce il incalziti pe calea directa daca ma uit la schita de la inceput. Ma intrebam daca ati fi dat atentie mai mare izolarii cuptorului asa cum ati facut la focar si ati fi facut focarul putin mai inalt si mai ingust ce rezultat ar fi fost ptr cuptor in privinta temperaturii de acolo ? Intreb si eu ptr ca lucrarea dvs imi place tare mult si vreau sa o fac la mine . Multumesc..si un an cu reusite !