Montaj aer conditionat

Moderators: sobe, teracotix

ciobimar
membru special
Posts: 2686
Joined: Wed Jun 27, 2012 12:18 am
Has thanked: 43 times
Been thanked: 12 times

Montaj aer conditionat

Post by ciobimar » Tue Apr 16, 2013 4:24 pm

Cum am fost nevoit sa-mi instalez singur aerele conditionate ca isi pierdusera garantia ca le-am tot cumparat pe parcrs ...cum aveam bani de unul il si luam...asa ca anul trecut dupa ce tot am intrebat ..ba pe unul ba pe altul cat mi-ar lua ....am citit pe net si miam luat inima-n dinti si m-am apucat...la primul mi-a luat trei zile ...la cel dea-l saselea o jumatate de zi...
cum n-am mai montat de anul trecut...cred ca mi-am cam iesit din mana si zilele astea cand mam apucat iar ...nu prea mia mai mers asa de bine...cand am trasat pentru suportul UI am calculat in pozitia invers ..dupa aia le-am dat din nou alte gauri...era bine dar pozitia tevilor de imbinare veneau undeva in interiorul zidului ...am incercat sa schimb pozitia tevilor ...si am strangulat teava mai groasa ...offf..apucate sa gasesti solutii ...ma gandeam sa o tai sau sa o dezlipesc si sa o lipesc din nou ...dar erau suduri tari nu cu cositor ...asa ca am dezmembrat bucata cu bucata toata unitatea interioara ...m-am dus la un sudor autogen si am dezlipit teava torsionata am indreptato si am sudato inapoi in pozitia de care am nevoie ...si abia acum de azi dimineata am reusit sa pun toate suruburile inapoi ...acum ma apuc sa trasez din nou in aceasta pozitie ...cu tevile de imbinare in camera...

http://img203.imageshack.us/img203/8034/cimg4434o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img21.imageshack.us/img21/7710/cimg4435k.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

ciobimar
membru special
Posts: 2686
Joined: Wed Jun 27, 2012 12:18 am
Has thanked: 43 times
Been thanked: 12 times

Re: Montaj aer conditionat

Post by ciobimar » Tue Apr 16, 2013 4:56 pm

Mai departe ...am montat suportul ...corect..

http://img10.imageshack.us/img10/8369/cimg4436q.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img823.imageshack.us/img823/7416/cimg4437z.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

ciobimar
membru special
Posts: 2686
Joined: Wed Jun 27, 2012 12:18 am
Has thanked: 43 times
Been thanked: 12 times

Re: Montaj aer conditionat

Post by ciobimar » Wed Apr 17, 2013 9:29 am

Va salut...ieri toate au fost aiurea..e ca-n legile lui Murphy..cand e sa-ti mearga prost asa e pana la sfarsit...dupa ce am trasat gaura de iesire...adica sa strapung peretele exterior...am inceput sa gauresc zidul cu o carota de 60mm ...am mers in general binisor ..fiind peretele din boltari de beton...insa aproape de iesire mergea dintr-o data greu ...am insistat ..fara sa scot carota sa vad de ce merge greu ...cum mai era doar putin zic... cred ca e tencuiala exterioara si are un adaus mai mult de ciment si de aia merge greu...si dai...pana la urma vazand ca tot nu merge am scos carota...ce se intamplase ..a iest spiralul de ghidaj din carota si sa pozitionat transversal pe centru gaurii ....si eu asa am stricat toti dintii vidia la carota ...dar ghinionul era altul si mai mare ..se pozitionase atat de bine spiralul pe fundul gaurii cilindrice de nu-l puteam scoate sub nici o forma ..am incercat diferite variante cu prelungitoare la patent... cu laturi din sarma ...imi trebuia un cleste ingust si lung dar de unde asa ceva ...dupa ceva timp am reusit cu o cheie inelara cu cot...

http://img4.imageshack.us/img4/2764/cimg4438t.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img703.imageshack.us/img703/1682/cimg4439k.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img109.imageshack.us/img109/262/cimg4440j.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

marioni
junior
Posts: 32
Joined: Wed Sep 19, 2012 7:23 am
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Montaj aer conditionat

Post by marioni » Wed Apr 17, 2013 9:51 am

ciobimar wrote:http://img4.imageshack.us/img4/2764/cimg4438t.jpg

http://img703.imageshack.us/img703/1682/cimg4439k.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img109.imageshack.us/img109/262/cimg4440j.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
daca poti incearca sa pastrezi undeva pe calculator pozele pentru ca de pe imageshack s-ar putea sa dispara in cateva zile. or fi utile si pentru altii poate mai tarziu.

multumesc

ciobimar
membru special
Posts: 2686
Joined: Wed Jun 27, 2012 12:18 am
Has thanked: 43 times
Been thanked: 12 times

Re: Montaj aer conditionat

Post by ciobimar » Wed Apr 17, 2013 1:26 pm

Salut Marioni...da...am pierdut asa cateva poze...
Hai sa va zic cum fac eu mai departe...calculez si trasez gaurile pentru suportii unitatii exterioare...dupa care dau gauri cu un burghiu de 6mm ...sa nu-mi dea toleranta cu bormasina intai pe rotatii normale si dupa aia pe percutie...cum trebuie sa fac gaura de 14mm largesc succesiv cu 8,10 ,12,si la urma cum nu am burghiu cu vidia de 14mm ,am unul normal de fier pe care l-am polizat la cotor...sa intre in bormasina normala care are deschidere pina la 13mm.. bat diblurile ...dupa care fixez suportii si-i strang cu o cheie tubulara ,cu crichet de preferinta si tin cont ca totul sa fie la boloboc...

http://img24.imageshack.us/img24/2493/cimg4442b.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img441.imageshack.us/img441/7686/cimg4449i.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img850.imageshack.us/img850/8181/cimg4445.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img832.imageshack.us/img832/7943/cimg4447s.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img835.imageshack.us/img835/5885/cimg4450w.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img213.imageshack.us/img213/5431/cimg4451t.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
ciine
membru
Posts: 795
Joined: Mon Jul 02, 2012 7:53 am
Location: Valcea
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Montaj aer conditionat

Post by ciine » Wed Apr 17, 2013 5:07 pm

Ciobi ai pompa de vid?

ciobimar
membru special
Posts: 2686
Joined: Wed Jun 27, 2012 12:18 am
Has thanked: 43 times
Been thanked: 12 times

Re: Montaj aer conditionat

Post by ciobimar » Wed Apr 17, 2013 5:45 pm

Salut Ciine ...asta ma roade ..ca nu am pompa de vid....asa le-am montat pe toate... doar purjare...fara pompa....mias dori o pompa ... ...macar deacum incolo...de fapt trebuie mai multe scule cumparate...

Am fixat unitatea exterioara...masurat la boloboc in toate directiile ...si am strans-o definitiv...am masurat lungimea tevilor dintre cele doua unitati ..si taiat la dimensiune ....cum am fost cascat nu m-am uitat ce reductii are la teava groasa... am taiat grosimea de 9,52 ...de fapt eu am pe stoc de 10mm.si cand sa iau reductia era de 12,7..asa ca... mai continui maine... ca din asta nu am ...trebuie sa ma duc la oras sa cumpar...sa vezi ce nemernici producatorii astia ..chinezi sigur..cred ...am luat aerul ...de la metro...anul trecut si avea si chitul de instaslare ,...chipurile teava era izolata si doar la capete 10cm era din cupru si restul din aluminiu acoperit cu un plastic la culoarea cuprului...

http://img716.imageshack.us/img716/251/cimg4455f.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img803.imageshack.us/img803/9830/cimg4456.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img443.imageshack.us/img443/9798/cimg4458u.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
ciine
membru
Posts: 795
Joined: Mon Jul 02, 2012 7:53 am
Location: Valcea
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Montaj aer conditionat

Post by ciine » Wed Apr 17, 2013 6:30 pm

ciobimar wrote:...sa vezi ce nemernici producatorii astia ..chinezi sigur..cred ...am luat aerul ...de la metro...anul trecut si avea si chitul de instaslare ,...chipurile teava era izolata si doar la capete 10cm era din cupru si restul din aluminiu acoperit cu un plastic la culoarea cuprului...
Bai frate , nu se poate , chiar in halul asta :lol: :lol: , am mai auzit pe cineva ca a luat un generator , care bineinteles s-a ars imediat si cind la dus la bobinat era in el numai sirma de aluminiu.
La asa ceva nu ma asteptam la compresoare t-ai uitat? vezi ca nu cred sa fie nici cantitatea normala de refrigerent

Pompa e necesara in special pta verifica instalatiile sa nu aiva pierderi si merge facuta dintr-un compresor de frigider iar ceasurile si furtunele nu sunt prea scumpe . Eu am un aer conditionat montat tot prin purjare si functioneaza neintrerupt de 13 ani.
La un nr mare , cum ai tu e bine sa ai tot echipamentul..

Diametrul la conducte difera in functie de tipul de refrigerent si de puterea compresorului.

flavius76
SUPORT
Posts: 2440
Joined: Wed Jul 04, 2012 12:04 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 14 times

Re: Montaj aer conditionat

Post by flavius76 » Wed Apr 17, 2013 10:30 pm

Anul trecut prin vara mi-am mutat si eu aerul conditionat dintr-un loc in altul, pentru asta m-am documentat ceva inainte de a face operatia.
Din discutiile purtate intre diferiti instalatori a rezultat ca nu exista un defect clar care sa apara din cauza montajului prin pujare in locul vidarii, 80% din instalatori nu folosesc pompa de vid la instalare, iar la trasee scurte, cam cat e lungimea kitului de instalare, nu reprezinta o necesitate, la trasee lungi poate fi necesar completarea cu agent frigorific. Din cei care folosesc pompa, majoritatea nu o folosesc corect. Pierderile de agent, daca sunt mici, nu pot fi detectate cu pompa de vacum, iar daca sunt mari pot fi detectate prin metoda clasica cu sapun.
Daca aparatul are agent frigorific insuficient, apare vaporizarea pe conducte si se formeaza gheata pe conducta, langa UE, daca lipseste o cantitate mare de agent nu mai raceste deloc, chiar daca compresorul functioneaza.
Agentul termic de tip mai nou, R410A, nu se poate completa, trebuie inlocuit in intregime, deoarece e format dintr-un amestec de gaze si in momentul pierderii nu se stie in ce procente s-a pierdut fiecare componenta a sa.
Cam astea ar fi din ce-mi aduc aminte ca am citit despre AC-uri anul trecut.

ciobimar
membru special
Posts: 2686
Joined: Wed Jun 27, 2012 12:18 am
Has thanked: 43 times
Been thanked: 12 times

Re: Montaj aer conditionat

Post by ciobimar » Wed Apr 17, 2013 11:27 pm

Va multumesc dragi colegi ...si eu tot asa am facut ...am tot citit..si se spunea din cate am inteles eu ca pe acel capat de teava care il montezi ar putea ramane aer si care la randul lui ar contine apa si alte alea ce ar dauna...dar cu o purjare de 10 secunde parca ...se elimina aerul ....nu sunt sigur 100% dar ....

Post Reply