Sa ii fac rost de un "fort" sau de un scaun?

Moderators: sobe, teracotix

Post Reply
cora
junior
Posts: 1
Joined: Tue Jan 21, 2014 3:58 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Sa ii fac rost de un "fort" sau de un scaun?

Post by cora » Tue Jan 21, 2014 4:16 pm

Buna ziua,
Nu stiu cum sa imi mai pastrez calmul, indiferent ce jucarii ii cumpar cum incerc sa-i raspund nevoilor copilul meu e tot timpul nemultumit. Uneori pur si simplu ajung sa tip la el si sa-l pedepsesc, apoi ma simt vinovata, dar el tot neastamparat este. Fratele lui mai mare are un scaun pentru birou albastru inchis si acum tipa ca vrea si el, desi e doar la gradinita, ca daca celui mare i-am luat scaun (necesar pentru teme, pentru statul la birou, nu e o jucarie) lui sa-i fac un fort in camera, ca vrea sa se joace cu prietenul lui cel mai bun de-a indienii, nu intelege ca nu are loc asa ceva in camera lui, poate doar sa renunt la raftul cu jucarii.
Ma simt frustrata din cauza problemelor zilnice, s-au adunat multe, nu stiu ce sa fac.
Cam cat m-ar costa un mini fort, o casuta pentru camera lui? Sa ii fac rost de acest fort sau mai bine sa-i iau un scaun ca al fratelui sau? Sau nici una nici alta, dar atunci nu scap de tipete...

User avatar
laurex
membru
Posts: 173
Joined: Tue Jan 07, 2014 9:41 am
Location: Maicanesti,Vrancea
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Sa ii fac rost de un "fort" sau de un scaun?

Post by laurex » Tue Jan 21, 2014 4:25 pm

strategie: îi spuneti indienii nu aveau fort,locuiau in wigwam,adica un cort.Asta se poate face adhoc dintr-o patura.Si il poate face chiar pustiul,daca ii furnizati material.
Foaie verde băţ,de n-ai treabă,fă-ţ'!

phoenix
senior
Posts: 8346
Joined: Sun Jun 24, 2012 9:43 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Sa ii fac rost de un "fort" sau de un scaun?

Post by phoenix » Tue Jan 21, 2014 4:41 pm

Offtopic:

Din pacate este o problema generala. Nu veti scapa de tipete orice cumparati. Copilul trebuie sa dea la schimb energie pentru ce primeste altfel se transforma intr-un bandit care crede ca totul se obtine usor. Sistemul de educatie este gresit si indeamna la obtinerea de rezultate fara cedarea de energie...omul are satisfactie dupa ce mucneste nu dupa ce fura...orice obtine prin tipete este de fapt un santaj.
Ii faceti orice doreste dar in general amanati finalitatea, o luna-6 luni si condiitionati relizarea de un efort al copilului, iti dau ceva imi dai ceva...niciodata acum cand tipa ci maine dupa ce este calm...
Dvs il educati pe el si nu el pe dvs...

Puteti face si un fort dar asta e alta poveste.
oricine poate face o soba, daca eu am facut una

dannuta
junior
Posts: 9
Joined: Wed Jun 26, 2013 1:46 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Sa ii fac rost de un "fort" sau de un scaun?

Post by dannuta » Tue Jan 21, 2014 5:39 pm

Dan are dreptate, daca ii faci fort fara sa ii ceri ceva in schimb nu rezolvi nimic. In plus, un fort este mai "mare" decat un scaun, o sa intri in conflict cu celelalt copil. Cel mai bine ii iei un scaun tot pe albastru. Eu am descoperit mai demult un magazin de incredere cu accesorii de casa, saltele, scaune, prosoape, etc. Intra pe expert-scaune.ro si cauta scaune de birou pentru copii, au pe mai multe culori, eu am luat unul in toamna pentru nepotica mea, dar pe roz. Totusi, pentru a i-l da cadou, obliga-l sa faca mai multe bastonase sau sa coloreze, sa faca puzzle, nu stiu, ceva educativ, ce face la gradinita? Asa il vei invata, cum a zis Dan, ca trebuie sa munceasca pentru a-l obtine. Livrarea are loc in vreo doua zile, deci daca accepta conditiile tale, il poti pune in avans sa-si dea silinta, pana primesti scaunul acasa. Succces si nu dispera - multi parinti trec prin ce treci tu.

Post Reply