Cum se monteaza corect si usor plasa de gard sudata

Moderators: sobe, teracotix

Post Reply
Simona Ionescu

Cum se monteaza corect si usor plasa de gard sudata

Post by Simona Ionescu » Wed Nov 29, 2017 1:52 pm

Aparent simpla, operatiunea de montare a gardurilor presupune urmarea unor pasi prestabiliti, pentru ca, la final, sa obtinem un rezultat care asigura o fixare optima si o rezistenta sporita, in functie locatia si caracteristica tipului de gard ales.

Materialele necesare sunt cele care constituie ansamblul de elemente din care este format gardul: stalpi, contravantuiri, sarma (pentru prinderea de stalpi si pentru ranforsare - acolo unde este cazul), sarma ghimpata (optional), cleme, porti, plasa umbrire, ciment / beton. Ca unelte, cu ajutorul carora putem desfasura operatiunea de montare, amintim: lopata, cleste, sfoara, boloboc, ruleta etc.


Cum montezi corect si usor plasa de gard sudata
Inainte de a incepe montajul efectiv, este necesar efectuarea unui releveu exact al perimetrului pentru a calcula precis accesoriile necesare montajului. Stalpii trebuie sa fie cu 25 cm mai inalti decat inaltimea plasei daca se fixeaza in baze de ciment si cu 50 cm daca se fixeaza in pamant.
1. Se efectueza gaurile in sol.
2. Se fixeaza stalpii, incepand de la primul colt. Se verifica daca sunt bine aliniati la inaltime si in aceeasi linie. Distanta intre stalpi poate varia intre 2 si 3 m. Pentru a ranforsa gardul, la interval de 15 – 20 m se monteaza doua contravantuiri, in stanga si dreapta stalpului.
3. Se fixeaza o bara de tensiune in capatul din care se incepe montajul si se prinde de stalpul de colt.
4. Rola se desfasoara in totalitate si se tensioneaza, mentinandu-se tensionata cu ajutorul unui vinci sau al unui utilaj mic.
5. Se fixeaza pe stalpul final trei intinzatoare cu ajutorul firului de legatura si se introduce bara de tensiune.
6. Se efectueaza tensiunea finala prin tensionarea fiecarui intinzator in parte cu ajutorul unei chei.
7. Se fixeaza plasa definitiv de stalpii intermediari cu ajutorul firului de legatura.
8. Pentru a uni doua role, se suprapune pe o distanta de 20 cm marginile rolelor si se prind cu fir de legatura.

Post Reply