Page 1 of 2

tencuiala decorativa

Posted: Sun Sep 07, 2014 12:38 am
by gi0
Am tot cautat un topic asemanator,dar nu am gasit.
Trebuie sa dau in toamna asta o tencuiala decorativa,nu inainte de a mai da o mana de adeziv.
Am citit cate ceva despre aceste tencuieli care au diferite compozitii,dar nu acesta este necazul.
Sunt o multitudine de firme producatoare care isi lauda care mai de care produsul.
Va intreb pe d-voastra daca ati folosit unul dintre aceste produse si puteti da cateva informatii utile.
Este totusi o investitie destul de mare si nu vreau sa dau gres.Spre exemlu am vazut o tencuiala decorativa foarte frumoasa de la oskar,arata bine pe panoul de expunere.Bob de orez vreu este modelul ales de mine,prea toate casele au modelul ”scoarta de copac”.
Intreb de asemenea daca cunoasteti si o echipa de mesteri priceputi si seriosi,care au schela lor si in care pot avea incredere.Doresc sa fac si pazia,imbracata cu polistiren si acoperita cu tencuiala decorativa.
Cu stima.

Re: tencuiala decorativa

Posted: Sun Sep 07, 2014 3:37 pm
by Razvan
Pana acum am lucrat cu praf de piatra de la adeplast si edelputz, plus decorativa TDM de la Baumit.
Cam in 2 saptamani voi incepe din nou cu TDM, dupa ce punem si a doua plasa cu masa de spaclu.
http://www.dedeman.ro/ro/tencuiala-tdm- ... -5-mm.html
In orice caz, nu uitasa le spui meseriasilor de amorsa speciala pentru tencuiala decorativa.

Re: tencuiala decorativa

Posted: Mon Sep 08, 2014 4:36 pm
by gi0
Mesterii...sa-i gasesc mai intai,mai ales ca din documentatia tehnica rezulta ca este nevoie de aplicatori experimentati.
Puneti doua randuri de plasa pentru marirea rezistentei?Nu m-as fi gandit,eu vreau sa mai aplic doar un strat de 4-5 mm de adeziv si decorativa.
Tot spre baumit ma gandeam sa ma orientez,dar spre o decorativa siliconica.Mai toti producatorii au decorative de tot felul iar mesterii recomanda de obicei decorativa cu care au lucrat.
Cred ca lucrarea va fi la inceputul lui octombrie,cel putin asa doresc,dar depinde daca gasesc mesteri.Ar fi a treia iarna fara decorativ,daca nu reusesc sa o dau.Nu o mai pot lungi deoarece se degradeaza cate putin termosistemul in fiecare iarna.
Cu stima.

Re: tencuiala decorativa

Posted: Mon Sep 08, 2014 4:44 pm
by Razvan
Proprietarul doreste si a doua plasa, au mai fost cazuri cand s-au aplicat 2pkase cu cate 2maini de masa de spaclu fiecare.

Re: tencuiala decorativa

Posted: Mon Sep 08, 2014 6:35 pm
by gi0
Cred ca propietarul doreste o rezistenta mecanica mai mare,ceea ce este foarte bine.
Nu dtiu insa daca marirea grosimii nu va duce la scaderea elasticitatii masei de spaclu.E doar o teorie.Eu doresc inca un strat pentruca primul strat este cam subtire si pentru o lisare mai buna in vederea aplicarii decorativei.
Iata si o decorativa recomandata pentru termosistem,dar cred ca este minerala,nu siliconica.

Re: tencuiala decorativa

Posted: Mon Sep 08, 2014 6:49 pm
by Razvan
In mod normal 2 straturi sunt suficiente, al doilea intins bine (lisat) pentru a nu exista brazde pe pereti si pentru a uniformiza eventualele "burti" datorate zidarilor.

Re: tencuiala decorativa

Posted: Mon Sep 08, 2014 8:59 pm
by gi0
Corect.Toti producatorii recomanda doua straturi de masa de spaclu si un rand de plasa,dar nu cred ca dauneaza dublarea armaturii.Am vazut la la vecinul meu,cand a dat a doua mana,ca a combinat adezivul cu putin nisip si a iesit traznet si mult mai rezistent.
Aceasta este decorativa de la baumix ,dar cred ca este minerala,nu siliconica.
Cu stima.

Re: tencuiala decorativa

Posted: Mon Oct 20, 2014 7:17 pm
by gi0
Buna seara.
Am reusit sa termin decorativa la casa.Si 85% din pazie si fronton.
La inceput am fost tare bucuros ca am gasit o firma serioasa care sa faca treaba profesional.
De fapt am gasit tot o teapa romaneasca si regret ca m-am grabit si nu am luat o oferta trimisa de om om de bine.In fine...
Scriu aici ca sa nu pateasca si altii.
Decorativa jos palaria,foarte buna,de la caparol.Am folosit amorsa ceresit ct 17 pentru inca o mana de adeziv ceresit termouniversal.Materiale bune,manopera...Am cerut minim trei milimetri de adeziv si in general s-au dat 1,5-2mm grosime.Aceasta suprafata nu a fost driscuita,dupa cum a fost intelegerea.De fapt cel care mi-a aruncat in gradina mesterii nu a mai dat pe acolo.
Procedeul a fost cam asa...:caut decorativa cu echipa cu tot.Cel cu decorativa(un om cu intentie buna) aduce un mester cu care a mai lucrat dar care intre timp a trecut la metode de lucru ”romanesti”.Ne intelegem,batem palma si dam drumul la treaba.Aduce un picior de schela duminica si luni baietii incep montajul.
Ma suna ”seful” si imi spune ca vine restul de schela cu o zi inarziere,deoarece nu a terminat alta lucrare.Nu-i bai ,echipa are ce face.Baietii incep sa dea amorsa si a doua zi dau adezivul pe o portiune de fatada,cat au putut cu schela montata deja.
Si bineinteles ca schela nu mai vine si pierd doua zile cu ”baietii” care pleaca prin judet sa caute dulapi si popi.Au crezut ca mai pun botul si ii ajut si cu schele,adica cu banuti.Aici s-au inselat amarnic,tot ce am cumparat a fost scazut din manopera.
In fine,bine ca am reusit sa termin la timp.Fiti atenti cu teparii nostri care fac orice sa agate lucrari.Daca nu trebuia sa plec,cautam altii,dar nu mi-a permis timpul deloc.
Din pacate,in anumita momente ale zilei,se vad defectele in functie de cum cade soarele pe fatada.
Si mai am ceva nemultumiri referitoare la colturi,nu prea au iesit cum doream.

La un moment dat vorbesc cu vecinul si ii arat cum se vede fatada in anumit punct al zilei.Si imi raspunde parca cu bucurie(as vrea sa ma insel)ca la el nu se vede asa fiindca este zgariata,nu bob de mazare.Pe moment i-am dat dreptate,dar spre seara,cand soarele a cazut pe casa lui,intamplator imi arata sotia si imi spune ca nu are dreptate.Casa lui se vedea la fel,desi a lui a fost driscuita chiar bine.Adevarul este ca nu in driscuiala sta secretul.
M-am uita cu sotia si la alte case.Nu exista diferente intre a mea si celelalte.
Diferenta am observat-o doar intre casele izolate si cele fara izolatie.Se pare ca,cu tot efortul facut,adezivul nu iese la fel de drept ca tencuiala trasa pe stalpii pontati.Din drisca nu se poate fatui adezivul si plasa la o grosime egala pe toata suprafata,rezultand destule diferente de nivel care lasa umbre la anumite ore ale zilei,in functie de unghiul in care cade soarele.

Mai am de fatuit trotuarele,si poate imi spune cineva o opinie vizavi de betonul amprentat.
Cand se va putea,va fi montata piatra pe gard si soclu.Sanatate sa fie !!!

Doamne ajuta.

Re: tencuiala decorativa

Posted: Mon Oct 20, 2014 8:33 pm
by hudemanicolai
Pt consolare va spun ca umbrele de care vorbiti o sa le gasiti la multe case, dar nu oricand ci, asa cum ati mentionat, trebuie ca soarele sa fie in anumite pozitii si astrele sa fie aliniate conform zodiei proprietarului...
Prea sunteti perfectionist. Un lucru prea geometric isi pierde din armonie.
Asa ca o mica denivelare, creaza o umbra, care nu e cu colturi ci cu forme curbe care odihnesc privirea, linistesc sufletul si gata "fensuiu"
Doamne ajuta si cald in case, cu sau fara umbre.

Re: tencuiala decorativa

Posted: Mon Oct 20, 2014 9:41 pm
by mcbos
Betonul amprentat este frumos cam 2 ani dupa care se deterioreaza .Am vazut 2 lucrari la care afirmatia este adevarata.